За комарите и бирата

Попаднах на материали, че комарите, тези долни пиандурници, предпочитат хора, консумирали алкохол. Цели 15 % се увеличава рискът да ви нахапят настървени комари алкохолета в случай, че сте пийнали кротко петдесетограмки. Шок и ужас!

Според господа учените една от възможните причини е, че тия гадове биват привлечени от дъха и миризмата на отрудени граждани, които ей така, в горещините, са решили просто да седнат и да пийнат една биричка. Ей така, бе, за кеф, за утеха, за почивка, след работа. Понякога и по време на работа. Но по-рядко.

Ето това е. Този свят е суров! Раждаш се с болка, цял живот носиш, теглиш, а когато седнеш с приятели след трудов ден, потен, смръдлив, изтощен физически и емоционално – И какво? М? Веднага, бе! – Веднага ти се нахвърлят цели 15% повече, отколкото ако си некъв смотан и караш на вода и лимонада.

Защо, бе, хора?! Защо?! Кой допусна това!? Изключително съм наранена от тази информация. Чувствам се заплашена и подложена на неоснователен тормоз. Чувствам се употребена! Не стига, че го храниш, ама и да го поиш! Ебати безобразието! Дискриминация и то очевидна! Защо? Защото просто искам да си почина с приятели, в шеги и закачки да се отърва от напрежението и стреса. Па хапете всички еднакво! За равенство и единство не се ли борим всички? Не знам… На къде отива този свят?!

Защо примерно тия гадове не вземат та да хапят повече крадци, нарушители, пресичащите на червено поне. Насилници някакви? Защо не те? Защо ние? Хвърлиш фас на земята, полицай подава сигнал със свирка и ято комари хапят. С какво отруденият гражданин заслужи това 15%-тово увеличение, а не горните? Еми, то ток, парно, нафта, данъци… Всичко скача. Сега и това! Още колко трябва да поемем? Но не! Отново този човечец е на прицел!

И защо всъщност никой не търси отговорност от комарите? Айде, то явно си е държавна политика да ни цицат и да ни смучат кръвчицата по секъв начин и защита ще видим през крив макарон, но защо, защо питам, никой не потърси сметка на тия комари. Първо – те са едни отявлени пиандета и пропадалища! Очевидно е, че 15% от популацията комари страда от силна зависимост от алкохол и са склонни через и посредством насилствени методи да си набавят дозата. Естествено това води след себе си всички възможни последици, които алкохолизмът води след себе си, но определено увеличение на рисковете от малария и други векторни заболявания. Питам аз, защо никой не прави проверки на комарите за алкохол. По каква причина никой не зададе ребром тези въпроси на комарите? Държавата, неправителствения сектор, Мосад, РИОКОЗ или Асоциацията на производителите на алкохол в България – защо са те, щом няма да попитат отговорните? Или може би държавата ще ни цака и за акцизи? За това, че поим някви маргинали? А да цакнем ние комарите с топла бира, а???

На второ място е  другото обяснение, което учените дават, а именно че комарите може би (е, нема що) са се научили да свързват миризмата на бира с липсата на защита срещу ухапвания от страна на хората, консумирали ледената напитка. Значи така, а? “Усетили липсата на защита” значи, а? Това е. Нападат ни като ламя девица, като вълк Червена шапчица, като орк хобит! Усетили слабостта ни, немощта от лятната умора и жега и веднага забиват кръвожадните си смукала в крехките ни тела. Хапят и впръскват отровата си в телата ни. Зли орисници на сърбежа, надвесили се над безпомощния трудов човек. Това не е ли мародерство питам аз? Като да откраднеш сладолед на дете или шапката на инвалид! Защо няма осъдени за тази неправда? Безобразие след безобразие! Насилие! Тормоз!

А защо няма програми за на Министерството на здравеопазването за рехабилитация на жертви на нападения от алкохолизирани комари? Защото не им пука! За мен, за вас, приятели бироползватели!

Впрочем също ми е интересно къде е изявлението на Партията на Бирата? Страхливци! Забъркани в далавери с акцизи и комари люде!

И мога ли да питам аз тук, от тази трибуна, как пък един биропроизводител не се сети да направи промоция. Купуваш каса бира, получаваш ваксина срещу малария. Защо ли? Защото корпоративното мислене е превзело и тази крепост. Защото човешката алчност, съчетана с кръвожадността на комарите са мощ, срещу която ние, скромните потребители на бира и носители на кръв искаме да възроптаем и да се изправим гордо. Кой уши байряка? Кой му тури знака?

Боли ме, боли ме много. Защото няма ден, в който да не разбера, че някой нещо ни цака. Тук 15%, там наредба, трети просто те настъпи нарочно. И няма, няма кой да защити обикновения човек. Няма всемирна любов. Спасение дори не ни и дебне. Тук, разбира се е мястото леко да вметна, че очевидно и аз съм човек от народа, преливащ от разбиране, цакан по същите параметри. Вметката не е случайна, а намигането ми не е от прашинка влезнала в окото.

Ето защо предлагам следното. Комарите да плащат за употреба на кръв от консумирал алкохол. Цената ще бъде процентно изчислена. Ние сме си заплатили бирата, поели сме я и ние ще си я изпикаем! Няма някакви си нехранимайковци да ми идват на готово и да ни разкъсват с освирепял поглед. А ако природозащитниците скочат предлагам да приложим и за комарите програмата “кастрирай и върни”!

 

Ваш Кандидат Президент

 Козата Ани

/Ако разбирате намека/

Thursday, September 22nd, 2011 Козата Ани

1 Comment to За комарите и бирата

  1. Хм… а тези нАучни изчисления имат ли емпирична форма? Щото и аз мога да кажа “водката ме прави 23,7% по-привлекателен”, но обикновено свободните дами около мен невинаги са на същото мнение. Аз, например (а и доста мои познати), ставам около 70% по-непривлекателен за комарите след употреба на алкохол. Не знам, може би един ме ухапва и умира от интоксикация и другарите му ме избягват, но личната ми действителност чисто и просто казва, че погълнатият алкохол действа комарогонно (:

  2. Depressado on December 2nd, 2011

Leave a comment

Последни постове

Категории