Любовта е по-силна от всичко. Буквално

Не, наистина буквално! Аз обичам любовта. Намирам я за много очарователна, а наивитетът, който набива у хората е достоен за възхита. В смисъл… Аз не мога, щом тя го може… Баси, евала! Едва ли нещо друго има тая сила да придаде тъп поглед у уж интелигентен човек. Или да накара уж принципни люде, да забравят за де що морал, задръжки или мото имат у тоа свят.

А кикотът. О, този кикот! Сериозни хора, отговорни, а се погледнат в очите, и кииис кис кис кис.

Любовта е в състояние да накара хората да не виждат трохите по устата на любимия, да не чуват мляскането му, да не им прави впечатление провисналото дъно на анцуга.

Любовта е и онова, което кара мъжете да гълтат корема, да изиграят по едно мачле поне в седмицата и да посетят фитнеса. Също така при повечето мъже, любовта е това, което ги отказва от пърденето и оригването. Поне на обществени места. Дамите да карат на минерална вода и салата, само и само той да не си помисли, че тя ЯДЕ! Това е крайно недопустимо за жена. Недай си Боже да даде сигнал, че същата посещава тоалетната. Любовта може да спре функциите на отделителната ви система със зашеметяващ размах. Същите жени в любовния период редовно се обезкосмяват, нямат черни корени на изрусените коси, не излизат без спиралка на очетaта.

Любовта вдъхновява хората, пишат стихове, проза, музика, псалми и песнопения. По-неприятното е, че любовта ги и инспирира да ги изпълняват пред хора, които не са въвлечени в любовния им трилър, което не винаги е добре за слуха и чувствителните ни стомаси. Най-добре е, когато за рими се използват “уви”, “нали”, “почти” и прочие. Но любовта успява да притъпи стържещите звуци на тези думи у влюбените.

Любовта може да ви закара за 3 месеца на курсове по класическа китара, есперанто и Тае бо. Може да ви внуши доста убедително, че харесвате Metallica, при все че тайничко подрусвате телеса в ритмите на Драгана Миркович. Може да ви накара да пробвате да хапнете нещо в ресторанта, от което само до преди седмица сте се самоизповръщали и самоизсрали и при никои други обстоятелства не бихте пробвали отново, но в този момент ТОЙ ви подава лъжичката и вие преглъщате, гледайки го с обожание.

Любовта е и в състояние да ви накара да забравите. Емоции, мисли, познания.

Е, да. Всичко това го може любовта. Но най-големият урок, който ми е дала някога любовта е, че третият човек е винаги излишен, и обикновено той е най-зле. Направо да си кажа – третият е най-преебан. И не, не иде реч нито за изневери, нито за шамари, скандали, бойлерът е мой и вземи си парцалките. Тия филми всички сме ги гледали. Знаем прекрасно къде от личен опит, къде от споделени клюки или проследяване на историята на ревящото момиче в банята на купоните в студентски град.

Моята история е съвсем различна. И истинска. За третия човек. И няма драма, няма сополи, няма нищо фрапиращо.

Случи се, че на почивка се наложи да съм в една стая с един приятел. Гей. Спокойно! Пичът е пич, аз съм пич, всичко е тип топ. Нито аз съм негов тип, нито той мой. Всичко е идеално, та ние сме почти от един и същи пол. Трудностите дойдоха, когато това неуправляемо сексуално торпедо си намери гадже. Добре бе, аз не разбирам. Защо непрекъснато се обяснява, че гей обществото страда, че нямат …. как да кажа…. кадри? Уж са малко, уж са пренебрегвани, уж такова, онакова…

Ми тоя пич се поцепи! Содом и Гомор са детска градина на елфи в сравнение с неговия сексуален живот. Имах усещането, че има някаква световна гей-конференция. Националности, раси, възраст… Няма ограничения. Факт е, че той се съобразяваше с мен и вечната ми страст към спането. Ако някой някога по някаква причина наруши съня ми ще умре. Имедиатмо! Затова след като заби поредния, който пък се оказа, че е с гадже в района, та нямало как да отидат другаде, за да се обичат, та къде къде? В нашата стая. На нашето легло.

Та си затраях. Единственото неприятно в конкретната ситуация беше моята наличност в същото легло. И понеже той през цялата почивка се съобразяваше и ходеше на други места да обича, реших да си се свия в ъгъла на леглото и да се направя, че спя. А защото почти винаги заспивам на шумни места с mp3-ка в ушите, за да мога сама да контролирам звуковия фон, се оказа много удобно за мен в случая. Не чувам, уж спя, обърната към стената, за който ми повярва, и се впускам в размисли за любовта, за да не се концентрирам върху ритмичните движения на матрака. Мисля си и къв съм пич, как толерирам, как позволявам да са до мен, басиии ква съм яка!

Докато любовта се оказа по-силна от всичко. Защото младежите поискаха да е романтично. И си запалиха свещи. Защо това да е гадно? Защо от това се оплаквам? Защото в този миг на стената пред мен се разкри нямо гей-порно. Както когато си играете и с ръце правите кученце, което следва зайчето и дрън дрън. Така и аз виждах двамата младежи как се радват на победата на любовта. Виждах ясно очертани на стената телата им и сластните им ласки. Любовта пребори цялото тържество на толерантността. Любовта пребори mp3-ката, притаения ми дъх, старанието да похърквам ритмично, пребори мощния манифест на това, каква приятелка съм, пребори всичко в мен. Е, тогава разбрах, че могат и да се сменят. Гейовете имам предвид.

От тогава каквато и да е вероятността да съм номер 3 в любовта, си плюя на петите. Не, мерси.

Friday, May 20th, 2011 Козата Ани

No comments yet.

Leave a comment

Последни постове

Категории