Митове за хомосексуализЪма

Мина много време от Прайда тази година. Бях там, за да подкрепя приятелите си, а и техните приятели. Цветни хора, цветни усмивки. В крайна сметка смятам, че не би следвало да ми влиза в работата кой с кого си ляга. Щото ако започна да ровя из стрейт приятелите ми ще открия странни фетиши, бас ловя. Но не те са тема на следващото, а това което ми връчиха някакви люде на влизане в огражденията. Да, мръсните педали бяха оградени като в зоопарк и се влизаше в ограждения, слагаха ти гривна и вече си от другата страна, на Ония.

Та връчиха ми една изключителна творба. Брошура със заглавие „Митове за хомосексуализма“. Аз, като едно добро дете, взех пробутаното ми и го прибрах в чантата пък все някога ще намеря време да го чета.

За да улесня четящите преди всичко искам да са ясни няколко неща:

1)      Правописът и стилистиката са абсолютно запазени

2)      Текстовете в цвят пролетна диария по сърните са написани в брошурата

3)      Текстовете в оранжево не!

Да започнем анализа. Преди всичко ми се иска да започнем със снимката на заглавната страница. Още при нея аз губя образ и картина. Млад мъж, грим, нокти, сватбена рокля или носия, не е съвсем ясно и надпис „Внимание!“. АЛАРМ! АХТУНГ! Мъже с грим и маскарадни дрехи! Посланието за мен е – всички артисти са пеераси, или всички на карнавал са пеераси, или внимание, хора се забавляват! Не, моля ви, ВНИМАНИЕ! Значи, според брошурата, подобни хора трябва да бъдат сочени с пръст, заобикаляни, пръскани с инсектицидни спрейове и горени на клада. Щом е „Внимание!“ положението. Вече съм осторожна! Ще наблюдавам зорко заобикалящата ме среда и ще крещя предупредителни възгласи, за да обърна внимание на другите хора. Предлагам подобна практика да се въведе за инвалиди и тъмнокожи хора също. В смисъл, що па да не сме внимателни? А понеже разполагам с мегафон, сметам ще стане супер яко и обществено значимо крещенето по улиците. А може пък да да им рисуваме огромни свастики по гърбовете, както едни други хора в миналото по вратите на хората. Бе не знам, отворена съм за идеи. Трябва да сме внимателни преди всичко.

След което следва текст до снимката – Защо хомосексуализмът е деструктивен за отделните личности, семействата и нациите?  Явно това ще бъде темата в брошурата. Вълнувам се. Ще открия алфата и омегата на деструктивните елементи! Ще разбера най-сетне, ще вникна, ще обследвам. И ето, отговорът е по-долу:

„Хомосексуализъм – заучено поведение, повлияно от биологични, наследствени, психологични и социални фактори, като е почти задължително налице дисфукнционално семейство в ранните години и неспособността на потърпевшия да се идентифицира с родителя от същия пол“

Мхм. Аха. Мммхм. А, ясно. От горното разбирам следното: да си пеерас е нещо като болест, биологично оръжие, можеш пък и да се научиш да си пеерас, онаследява се (вероятно майка им е пеерас, може и баща им, не знам), пеерасите са луди, а това че може да обичаш човек от твоя пол може да е в следствие на двойки в училище, шамари у дома и неясна сексуалност у родителите. Така че, предлагам мерки за сигурност, осланяйки се на горното определение.

1)      Не пипайте биологични отпадъци поради опасност от заразяване с пеерастия.

2)      Изследвайте амнионна течност, за да знаете рано дали детето ви е болно от Синдром на Даун и/или е пеерас.

3)      Преди да решите да имате дете се прегледайте при лекар за симптоми на пеерастия у вас, за да не предадете това си заболяване. Ако сте – то ще ви изключим от разплод.

4)      Ако имате некви психологични отклонения, като шизофрения, внимавайте да не сте пеерас.

5)      Ако родителите ви се разведат бъдете сигурни, че ще сте пеерас, минимум.

6)      Ако родителите ви не правят секс пред вас и не ви водят по нудистки плажове сте силно застрашени да сте пеераси.

 Мит N 1: Хомосексуалистите съставляват 10% от населението на света.

Реалност(според брошурата): Този мит е резултат на неправилно цитиране на една книга, написана през 1940-те от Алфред Кинси. Изследванията на Кинси са направени сред затворниците и хората, предлагащи секс-услуги и по тази причина не са представителни. По-новите проучвания сочат, че дори в свободна страна като САЩ, само 2,8% от мъжете и 1,4% от жените считат себе си за хомосексуални или бисексуални. Като цяло хомосексуалистите са между 1 и 3 процента от населението.

Анализ от коза:: Кинси е тъпак. Затворниците не са хора. Предлагащите секс-услуги не са представителна извадка за сексуалността и секса изобщо. Те па колко секс да правят, видиш ли. И изобщо, социално неприемливите индивиди не са представителни и достоверни. Важното е, че истината цъфва и всъщност пеерасите са едва 1-3%. Тогава защо е тая врява и АЛАРМ АЛАРМ брошурите? Ако знаете па колко са убийците, крадците и изнасилвачите.

Мит N 2: Хомосексуализмът е „биологически детерминиран“. Гейовете „се раждат“, а не се създават.

Реалност(според брошурата): Няма открити данни за биологична или генетична причина за хомосексуализма. Биологичните фактори могат да играят ролята на предразположеност за хомосексуализма, но основният фактор е изборът на личността да се отдаде на хомосексуално поведение. Научните изследвания показват, че социалните и психологическите фактори имат огромно влияние за появата на хомосексуализма. Примерите включват проблемите в ранните семейни взаимоотношения, сексуалната зависимост, насърчаване на „модата“ от обществото да си хомосексуален. Така например, когато хората одобряват и насърчават хомосексуализма, разпространението му нараства, когато те не го приемат, разпространението му намалява. Тези фактори нямат общо с генетиката.

Анализ от коза: Еми малко се обърках. В определението пишеше, че пеерастията е биологично обусловена, са па не била. Начи, от горното излиза – раждам си се аз и един ден си викам – абе, аз що не стана пеерас?! Ставам си и те така. Модата също би ми повлияла. Седя си, разлиствам си Космополитън и решавам – това лято ще съм в розово, ще нося обувки с висок ток и ще съм пеерас. Аз просто си имам избор. И мога да реша дали да се отдам на пеерастично поведение или да не се отдам. Както си избирам всичко – цвят на косата, колата, тенджерите, приятелите… Начи, приемаме , че съм пеерас. Обаче пък решавам, че нема да съм. Щото е неприемливо от обществото и за тва си викам – ми няма па да стана пеерас, просто си го решавам аз и така. Обичам някой от моя пол, но решението ми е да не съм пеерас. Аз така трябва да взимам май всички решения. Ебала съм ги в емоциите и желанията. Рационалност и пак рационалност. И освен това смятам, че мога да излекувам приятелите си пеераси, като сложим 3-4 хомофобски билборда. Те ще видят, че е неприемливо, че не ги подкрепяме и ще се излекуват, ще се осъзнаят и СБОГОМ, ПЕЕРАСТИЯ! Боже, колко лесно било.

 Мит N 3. Хомосексуалните отношения не се различават от хетеросексуалните. Те трябва да се третират еднакво.

Реалност(според брошурата): Ще се опитаме да опишем по-важните различия. Изследванията показват, че средностатистическият хомосексуалист има стотици партньори през живота си. Според едно изследване на 2583 възрастни хомосексуалисти, публикувано в Journal of Sex Research, едва 2,7% са заявили, че са правили секс само с 1 партньор. В друго проучване 79% от хомосексуалистите заявяват, че повечето им партньори са били непознати, чиито имена дори не са знаели. Изследванията също доказват, че само няколко хомосексуални връзки са продължили повече от 2 години. Средната статистика е публикувана в Lambda:

1)      24% от хомосексуалистите са имали повече от 100 партньори

2)      43% от хомосексуалистите са имали повече от 500 партньори

3)      28% от хомосексуалистите са имали повече от 1000 партньори

Анализ от коза: Кажи честно! На тоя развенчан мит вече губя несериозното си изражение и насмешката ми преминава резко в злоба. Абе, вие у ред ли сте бе? Това трябва да ме смути ли, бе? Ма аз им завиждам, бе! Боже, тва са хора, дето се наслаждават на сексуалния си живот, а вие като некви мухлясали нравствени вещици седите и цъкате с език! Като оная снимка в нета – Устни, които са докосвали алкохол няма да докосват нашите! Ше припадна! Уважаеми моралисти, аре влезте в първата дискотека и ако ми извадите за една нощ 20 човечета в двумилионна София (0,001%), които знаят имената на последните си 10 сексуални партньора, имат връзка над две години или са правили секс само с 1 партньор аз лично ще се извиня пред света и ще обявя пеерастията за особено опасно явление. Ама я се огледайте първо у вашата копанка, пък после ми говорете простотии, бе! Къде точно живеете, извинете? Ма слагайте си забрадките, девствените колани и плетените жилетки и си пускайте космите под мишниците без да ни занимавате!

Мит N 4: Хомосексуализмът е просто един безобиден алтернативен стил на живот.

Реалност(според брошурата): Съгласно Центъра за контрол на болестите при мъжете-хомосексуалисти рискът да се заразят от СПИН е 1000 пъти по-голям, отколкото при хетеросексуалните мъже.

Следните факти представляват резюме от многобройни изследвания:

1)      Хомосексуалистите са най-рисковият контингент за заразяване със СПИН, следван от наркомани, използващи интравенозно въвеждане на наркотиците;

2)      Драстично скъсяване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 при мъжете);

3)      73% от хомосексуалните мъже са правили секс с момче на възраст 16-19 г., или по-млади;

4)      Въпреки че знаят за риска от СПИН, хомосексуалистите продължават да се въвличат в опасни сексуални практики;

5)      Хомосексуалистите представляват най-рисковата група за болести, предавани по полов път;

6)      Много от хомосексуалните контакти са медицински опасни с или без предпазване

7)      40% от тийнейджърите-хомосексуалисти са извършили опити (успешни или неуспешни) за самоубийство;

8)      58% от хомосексуалните жени имат психиатрични разстройства в сравнение с 21% от хетеросексуалните жени;

9)      74% от хомосексуалните мъже мислят за самоубийство в сравнение с 28% от хетеросексуалните мъже;

10)   Тези, които са привлечени от лица от същия пол, са 1%-3% от населението, но извършват около една трета от всички сексуални престъпления срещу деца.

Опасен ли е хомосексуализмът за здравето и живота на практикуващите? Отговорът е твърдо „да“. Социалните предразсъдъци и дискриминация нямат отношение към появата на по-горните проблеми. Изследванията също показват, че в градовете, които са най-благосклонни към гейовете, като Ню Йорк и Сан Франциско, хомосексуалистите имат дори повече медицински и психични проблеми.

Анализ от коза: Първо впечатление ми направи липсата на подобно нещо в нета, а именно Център за контрол на болестите при мъжете. Но да речем, че съм смотана и не се справям с търсене. Следва логиката, че ако си пеерас ще се заразиш от СПИН по-лесно. Аз си мислех, че СПИН се предава  чрез секс, демек щото си лягаш с хора, дето не познаваш и не се пазиш. А не щото си лягаш с някой изобщо. Бил той мъж, жена или тиган. Всъщност фетишът към тигани май е по-безопасен, защото сред тяхната популация СПИН май не е доказан. Предлагам да издадем брошура за безопасния секс с тигани и всички да се ориентираме натам.

Следващото, което ми хареса в този раздел са „наркоманите“. Обръщението е изключително мило, щото така си ги наричаме, докато смучем ракия на маса и си играем на хъшове, та да си пишем така и в брошури. Скапан наркомани, а? Чудесно е да чета такова нещо в брошура, съгласувана с хистерични психотерапевти (както е видно по-долу).

Прави впечатление скъсяването на живота, не е описано по какви причини, но следейки логиката на брошурката, вероятно говорим за пеерасите. Ми белким пукнат, па да се кротнем. Начи, ако не искате да пукнете на 45 веднага да се поправите ако сте пеерас. Но също така не пийте алкохол, не пушете, не се возете в кола, не ходете по улицата, пазете се от болести, абе изобщо не живейте много, щото лесно се умира. Ако случайно сте на 75 и сте пеерас отидете в редакцията на някое медицинско списание, за да ви опишат като феномен.

73% от пеерасите са правили секс с човечета на 16-19г. Интересно ми е къв процент от стрейт мачовците са правили секс с 6 г деца. Ако ще си говорим с цифри де. А и ако всички спрат да правят секс с 16-19 годишните те кво ше правят, бе? Баси! Да не си в диапазона 16-19 в днешно време, че веднага некоя моралистична вещица ще ти потропа с коравите си кокалчета на пръстите по стъклото.

И въпреки, че знаят рискът от СПИН, пеерасите продължават да се такоат! Както и аз. И ти. И всички. Освен, разбира се, написалите брошурата. Сексът е преувеличен и опасен, спрете го веднага. Дори да не сте пеерас. Особено ако сте пеерас, най-заразни са според брошурата. Минавайки покрай пеерас слагайте скафандри. Абе, ориентирайте се към тигани и седене у дома. Аз познавам едни пеераси, дето ме прегръщат като се видим, ще спра тази порочна практика, страх ме е от синя пъпка, витилиго и грип.

От другите цифри следва следното: пеерасите са куку, особено женските пеераси, мислят за самоубийство (както и всички дечурлиги с голем перчем и емо култура, ама нали не са пеераси, та нема страшно, не ги мислете тях) и са насилници. Чекатило е бил голем пеерас, явно. Пичуете дето бият жените си у дома не са. Пичуете дето дерат котки не са. Пеерасите са обществената заплаха. Смрът за тях! И изобщо – избягвайте Ню Йорк и Сан Франциско, тези Содом и Гомор и стиа с тия гевезелъци – дискриминация и прочие, лигавщини!

Мит N 5: Хомосексуалистите не могат да бъдат променени и ако се опитват да се променят, те могат да развият сериозни емоционални проблеми и да стигнат до самоубийство. Затова трябва да бъде забранен всеки опит за преориентация на гейовете.

Реалност(според брошурата): Д-р Роберт Шпицер, известен психиатър, който е оглавявал групата по изваждане на хомосексуализма от Диагностичния наръчник на болестите твърди, че хората могат и действително да си променят хомосексуалното поведение.

Едуард Гловер, известен психоаналитик от Великобритания, е участвал в едно изследване на краткосрочните психоаналитични подходи в психотерапията на хомосексуализма. Той стига до извода, че „психотерапията (на хомосексуализма), изглежда е неуспешна само при много малък брой пациенти, без значение от възрастта, при които продължителният навик е съчетан с прихопатни черти, тежък алкохолизъм или липса на желание за промяна. Други професионалисти съобщават за 50 до 70% успех при лечение на нежеланото хомосексуално привличане. Може ли да се променя хомосексуалната ориентация? Да, освен в случаите описани по-горе.

Анализ от коза: Преориентация? Сериозно ли, бе? Ще ги лекуваме ли, бе? Абе лекувайте се вие! Пеерастията е навик казват учЕните по-горе, апа ако и къркат са неспасяеми. Евтаназия за тях. Що за безумие е всичко това? Ще лекуваме хора, които обичат други хора? Сериозно? Аз се предавам! Аз съм край!

Изводи:

1)      От гледна точка на биологията хомосексуализмът не е вроден, а е избор; - оркестърът свири туш

2)      От гледна точка на психологията, хомосексуализмът е обратим; - туш две

3)      От гледна точка на социологията, хомосексуализмът е противоестествено явление. – туш три

Важно е да посочим, че от гледна точка на религията, хомосексуализмът е грях. – аз съм тушЕ.

Тук следват източниците. Прави впечатление, че повечето са от миналия век. Направих си труда да проуча един от източниците, а именно  Джордж Алан Рекърс (George Alan Rekers). Прегледах и няколко дела, в които е участвал като „експерт“. Ето и мнението на APA ( http://www.psych.org, American Psychiatric Association) : “The idea that homosexuality is a mental disorder or that the emergence of same-sex attraction and orientation among some adolescents is in any way abnormal or mentally unhealthy has no support among any mainstream health and mental health professional organizations.” За нечетящите английски ще преведа:

„Идеята, че хомосексуалността е психично разстройство или появата на привличане към същия пол или ориентация сред някои подрастващи е по някакъв начин патологично или психично нездравословно няма никаква подкрепа сред която и да е от водещите професионални здравни организации или такива занимаващи се с психичното здраве.“

Също така прави впечатление още един цитиран човек, Д-р Шпитцер. Ето нещо интересно от него:

“I believe I owe the gay community an apology for my study making unproven claims of the efficacy of reparative therapy. I also apologize to any gay person who wasted time and energy undergoing some form of reparative therapy because they believed that I had proven that reparative therapy works with some “highly motivated” individuals.” – от тук:  http://www.nytimes.com/2012/05/19/health/dr-robert-l-spitzer-noted-psychiatrist-apologizes-for-study-on-gay-cure.html?_r=1&pagewanted=all (това е Ню Йорк Таймс, ако някой се чуди).

Превод: “Вярвам, че дължа извинение на гей обществото за моето проучване, правейки недоказани твърдения за ефективността на репаративна терапия. Също така се извинявам на всяка гей личност, която е загубила време и енергия, прилагайки някаква форма на репаративната терапия, защото са вярвали, че аз съм доказал, че тази терапия работи с някои “силно мотивирани” индивиди.

Толкоз по отношение източниците им.

Издава:   „Форум за защита на детето и семейството“

Следват 3 лога: Асоциация Общество и Ценности, Светлина на Балканите, Център за правна помощ „Глас в България.

И списък: граждани, организации и професионалисти, работещи в сферата на семейството: Петър Вълков – клиничен психолог, д-р Елеонора Енчева – физиолог, Стоян Георгиев – семеен терапевт, Диана Даскалова – адвокат, Филипа Каменова – психотерапевт, сдружение „Европа 2011“ и др.

Стената на срама. На тия няколко организацийки и човечета имам да кажа само едно – пийте си хапчетата, събирайте си се, говорете си, горете вуду пеераски кукли, обсъждайте си „мисловните карти“, „позитивното мислене“ и „с вяра в доброто победих диабета“ и прочие простотии, които ви дават сили да се справите със собствените си драми, но не ни занимавайте със съществуването си, защото определено сте ми по-досадни. Пишете си любимите ми мотивационни книги – как да се променим за 10 дни, как да се развием мисловно, как да, как да не, как иначе, езотерични алабализми и прочие и си ги четете в тесен кръг. Вие сте една банда печалбари от човешката слабост и нещастие. Да не говорим, че ви намирам за глуповати, с промити мозъци, фанатизирани тетки и мухлясали чичаци. Оставете хората да си живеят живота. Защото това е техният живот. Не вашия. Вие нямате значение, разберете го. Има няколко примера за хора, които са искали да се месят по този начин в чуждия живот. Хитлер. Примерно.  

Най-често така докачливи на тема пеерастия са скритите пеераси. И като се почне с тва – да правят квото си искат, но не и пред детето ми. Що? Ами ако му хареса? Кво правим тогава? Ами ако вашите деца са пеераси? Кво правим? М? Не така смело, драги шизо-фаши-морални хомофобчета, щото утре е интересен ден.

И най-големият бисер в брошурата – Министерството на здравеопазването на Република България категорично заявява, че „преобладаващият път на разпространение на ХИВ у нас е чрез инжекционна употреба на наркотици и хомо-/бисексуални контакти сред мъжете.“

За контакти: forum_za_zashtita@mail.bg

За повече информация www.mamaitatko.com

За този конкретно бисер ще пиша на Министерството на здравеопазването, за да ги питам е ли това тяхната официална позиция и подкрепят ли подобна брошура, тъй като името им е там.

Заключение: О, я у лево! Пожелавам ви на смъртния ви одър, мили вещици, детето ви да събере сили да ви сподели най-сетне, че е гей.

Saturday, August 4th, 2012 Козата Ани

8 Comments to Митове за хомосексуализЪма

 1. Тази брошура я връчват вече трета година. Според мен, някоя печатница им е направила отстъпка за печат на това четиво. Тази година като видях колко много им остава от бройката, направо не знам изброените горе как спят спокойно…Само с по един прайд годишно ще имат брошури и през 2020-та…

 2. Муша-Буша on August 5th, 2012
 3. Ани, писа ли на министерството, какво казаха?

 4. Svetulchu on October 9th, 2012
 5. хаххаххаха! Мъжете в България официално НЕ са, не харесват и не толелират пеерасите!!
  Най-големият музикален и културен идол обаче е Азис. Най-добре върви на маса с ракия, припявайки голи до кръста, но иначе – мноу ги мразим тия пеераси!

 6. Любка Христова on October 9th, 2012
 7. Козата Ани kozataani@gmail.com

  17:54 (отпреди 0 минути)

  до gspassov, hlacheva, adgeorgieva, dstoycheva, andimova
  Здравейте,
  Казвам се Мила Бобадова от София. Пиша Ви във връзка със случайно попаднала ми брошура, изпращам Ви я като линк:
  http://kozataani.com/wp-content/uploads/2012/08/Image23.jpg
  и страница 2:
  http://kozataani.com/wp-content/uploads/2012/08/Image11.jpg
  При желание от Ваша страна ще Ви я предоставя като обикновен jpg формат.
  Както вероятно сте забелязали във въпросната скандална брошура се споменава Министерство на здравеопазването на Република България.
  Въпросът ми е след като името на Вашата институция се намира в тази брошура, то е ли това официалната Ви позиция по проблемите на хомосексуалните хора в България, намирате ли за правилно цитирането на Министерство на здравеопазването на Република България в подобни брошури с изключително хомофобско съдържание и ако не, то какви мерки ще предприемете.
  Благодаря за вниманието. Очаквам отговора Ви.
  С уважение:
  д-р Мила Бобадова

 8. Козата on October 9th, 2012
 9. Разбира се, мейлът на г-н Директорът на Звено “Пресцентър и връзки с обществеността” г-н Георги Спасов ми бе върнат, като нереален.

 10. Козата on October 9th, 2012
 11. То да бяха само брошури. На мен ми преподават това нещо в университета. Цитирам професора по социална психология: “Педофилията и хомосексуализма са тумори на обществото.”
  ….Мисля,че е достатъчно! :(

 12. Драго on October 10th, 2012
 13. …do Драго on October 10th, 2012
  …e pedofiliqta ne e li?

 14. Johni on December 8th, 2013
 15. ама какви са тези неща…. ужас!

 16. Fruits4Sofia on May 15th, 2018

Leave a comment

Последни постове

Категории